Els serveis de Psicologia Clínica haurien de ser una realitat a tots els hospitals

Sala de premsa
23/10/2023

Barcelona 23 octubre 2023. El Dr. Javier Tapia, sotsdirector mèdic del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital  de  Bellvitge, ha afirmat que és sorprenent que els serveis de Psicologia Clínica no siguin una realitat a tots els hospitals, atès que són la resposta a una necessitat contundent.

Durant la VI Jornada de la Societat Catalana d’Especialistes en Psicologia Clínica (SCEPC), de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, celebrada aquesta setmana a Barcelona, i dedicada al tema de la construcció dels serveis de psicologia clínica, s’han presentat diferents experiències en gestió dels recursos humans i prestació de la cartera de serveis propis de la psicologia clínica al llarg dels temps.

A l’Hospital de Bellvitge fa pocs mesos que s’ha creat el  Servei de Psicologia Clínica i a la Jornada han participat  la cap del servei, Dra. Susanna Jiménez, i el sotsdirector mèdic, Dr. Javier Tapia; ambdós han expressat la seva satisfacció per haver aconseguit la posada en marxa del Servei de Psicologia Clínica, una antiga reivindicació.

La jornada ha estat  clausurada pel conseller, Dr. Manel Balcells, que ha anunciat que des del Departament de  Salut es volen impulsar els serveis de Psicologia Clínica d’àmbit territorial.

La Dra. Maite Garolera, presidenta de la Societat Catalana d’Especialistes en Psicologia Clínica, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, ha manifestat que la Societat manté el compromís de seguir treballant per a garantir que la  qualitat professional que dona l’especialitat estigui disponible al servei de la població i de la millora de l’atenció psicològica. Per això seguim treballant també perquè s’augmenti l’oferta anual de places de Formació Sanitària Especialitzada en Psicologia Clínica (PIR).